Gør idéer til aktiver

Navn & logo

forhalbred2

Hvis din virksomhed eller dit produkt har fået nyt navn eller logo, kan du på disse sider læse mere om at registrere navne og logoer som  varemærker, om hvad registreringen kan bruges til og om hvordan du gør for at få beskyttelsen.

Ansøg om registrering af varemærke

Har din virksomhed eller et af dine produkter fået nyt navn eller logo, er det en god ide at prøve at beskytte det ved at registrere det som varemærke. Dermed står du stærkt, hvis der er andre virksomheder, der med eller mod deres vidende kopierer dit navn eller logo til sig selv eller deres produkter. På den måde kan du lettere bevare den integritet og signalværdi, der ligger i navnet eller logoet.

I Danmark er det Patent- og Varemærkestyrelsen, der behandler varemærkeansøgninger. Der er visse krav, der skal opfyldes, for at du kan få registreret dit navn eller logo som varemærke. Du skal også overveje, om du kun vil have dit navn og logo beskyttet i Danmark eller i flere lande.

Under menupunktet "Beskyt dit navn og logo" kan du læse mere om, hvordan du kan beskytte dine varemærker i Danmark og resten af verden.

Husk også at registrere firmanavnet hos Erhvervsstyrelsen. Under menupunktet "Varemærker kontra virksomhedsnavne" kan du læse mere om forskellen på varemærker og virksomhedsnavne.

Det er også en god idé, inden du vælger nyt navn eller logo at undersøge, om der er andre virksomheds- eller produktnavne eller logoer, der minder om dine. Denne information kan du finde i varemærkedatabaserne - læs mere under menupunktet "se andre navne og logoer".

Hvis du arbejder i en virksomhed, hvor jeres varemærker er med til at give jer en konkurrencefordel, kan det være en ide at udarbejde en IP-strategi for jeres arbejde med IP-rettigheder.

Har andre kopieret eller stjålet din ide?

Hvis andre har kopieret eller på anden måde krænket dit varemærke, eller hvis andre anklager dig for at have krænket deres varemærke, kan du finde hjælp på siderne under "Krænkelse".

Læs mere om IP-rettigheder og bliv inspireret

Du kan også læse mere om, hvordan du kan tjene penge på dine varemærker, hvad Patent- og Varemærkestyrelsen kan hjælpe dig med, og derudover afholder vi en række kurser om varemærker og intellektuel ejendomsret.Sidst ændret: 9. april 2013
Har du kommentarer til indholdet?