Gør idéer til aktiver

Design

plantebred

Hvis du har designet noget eller vil vide mere om designbeskyttelse, kan du på disse sider læse mere om at registrere dit design, om hvad registreringen kan bruges til og om hvordan du gør for at få beskyttelsen.

Ansøg om designbeskyttelse

Et design er formgivningen af et produkt. Og du kan beskytte dit produkts særlige design. Hvis du har skabt et nyt design er det en god ide at prøve at beskytte designet ved at få det registreret. På den måde kan du lettere håndhæve din ret til designet, hvis andre skulle kopiere det.

I Danmark er det Patent- og Varemærkestyrelsen, der behandler designansøgninger. Der er visse krav, der skal opfyldes, for at du kan få registreret dit design. Du skal også overveje, om du kun vil have dit design beskyttet i Danmark eller i flere lande.

Under menupunktet ”Beskyt dit design” kan du læse mere om, hvordan du kan beskytte dit design i Danmark og resten af verden.

DesDoc
Få dokumentation
på dit design
Læs mere

Det er vigtigt, at du registrerer dit design senest et år efter at du har offentliggjort det ved for eksempel at sende det på markedet. Efter et år har du mistet din mulighed for at registrere designet. Men det kan også være en god ide at få dokumentation på dit design allerede inden du offentliggør det. Ved at få det lagt ind i Patent- og Varemærkestyrelsens database DesDoc kan du få dokumentation for, at det er dit design, og hvornår du designede det.

Hvis du arbejder i en virksomhed, hvor jeres særlige design er med til at give jer en konkurrencefordel, kan det være en ide at formulere en decideret strategi for arbejdet med jeres rettigheder i form af intellektuel ejendomsret (IP).

Har andre kopieret eller stjålet din ide?

Hvis andre har kopieret eller på anden måde krænket dit design, eller hvis andre anklager dig for at have krænket deres design, kan du finde hjælp på siderne under "Krænkelse".

Du kan også læse mere om, hvordan du kan tjene penge på dine ideer, hvad Patent- og Varemærkestyrelsen kan hjælpe dig med, og derudover afholder vi en række kurser om patenter og brugsmodeller og intellektuel ejendomsret.Sidst ændret: 12. marts 2014
Har du kommentarer til indholdet?